Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Ezek a kormány legfontosabb prioritásai

A kormány elé kerül a versenyképességi javaslatcsomag, amelyet a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) hétfőn fogadott el – írja a vg.hu.

A program része a gazdaság jelenlegi helyzetének elemzése, illetve a részletes cselekvései terv – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

A kormány elé kerülő programcsomagba bekerültek a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a pénzügyi tárca versenyképességi javaslatai. A Nemzeti Versenyképességi Tanács a munkaanyag első változatát októberi ülésén tárgyalta, ez alkalommal a tervezet további elemekkel való bővítésére tett javaslatot – olvasható a portálon.

A tanács által elfogadott program hat főterületen tesz javaslatot konkrét lépésekre a versenyképesség átfogó javítása érdekében.

Ezek között szerepel

  • az adózás egyszerűsítése, 
  • az adóadminisztráció gyorsítása, 
  • a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzése, 
  • a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítása. 

Varga Mihaly kiemelten fontosnak nevezte a vállalati termelékenység növelését, valamint az innovációs rendszer és a közszféra hatékonyabbá tételét a digitális megoldások alkalmazásával,

Ezen kívül nagy szükség van a gazdaság igényeihez alkalmazkodó, készség- és képességorientált oktatási rendszer biztosítására is, ehhez az egészségügyi alapellátást kell megerősíteni, illetve a prevenciós programokat tovább szélesíteni

Forrás: napi.hu