Csongrád Megyei Iparszövetség

A home office-ban dolgozók produktívabbak

A koronavírus előretörésével a home office jelenleg biztonságosabb választás is, mint tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyedre. Ahhoz azonban, hogy a legjobbat hozd ki magadból, érdemes megfogadni néhány tanácsot!

Vajon mi a fontosabb a teljesítmény vagy a láthatóság? A válasz egyértelmű, a produktivitás. Ezzel szemben a gyakorlatban, különösen Kelet-Közép-Európában sokszor nem a valós értékek és elért eredmények alapján ítélik meg a kollégák munkáját, hanem a "vetítési" módszerek alapján.

Miközben számos, a témában végzett kutatás, köztük a világ legjobb egyetemei között jegyzett Stanford Egyetem professzorai is bebizonyították, hogy a home office-ban (vagy távmunkában) dolgozók teljesítménye közel tizenöt százalékos emelkedést mutatott az irodában ülő társaikhoz képest. Ráadásul az is kiderült a felmérésből, hogy a távmunkában lévők ritkábban mennek szabadságra.

Vagyis totálisan mindegy, hogy a munkatársunk mennyi ideig futtatja a kutyáját kerékpárral munkaidőben, amíg a feladatát pontosan és eredményesen ellátja.

Richard Branson milliárdos üzletember, filantróp szavai is legalább annyira sokatmondóak, mint a professzorok számokkal is jól mérhető kutatási eredményei:

Add vissza az emberek kontrollját a saját idejük felett, és egy nagyszerű vállalatot építenek fel. De nem számodra, hanem veled együtt.

Branson, akit Károly herceg üzleti újításai és sikerei elismeréseként nemesi rangra emelt, gyermekkorában diszlexiával küzdött, de úgy vélte és véli:

A tanulás leghatékonyabb módja, ha elkezded csinálni! A fenébe is, csak csináld!

Ezt mondjuk mi is, vágj bele, csináld! A koronavírus előretörésével a home office jelenleg biztonságosabb választás is, mint tömegközlekedéssel eljutni a munkahelyedre. Igaz azonban, hogy megfelelő önkontroll kialakításának hiánya esetén könnyen felborulhat a napi rutinod és elcsúszhatsz a határidőkkel.

Hogy ez ne történjen meg, hanem a lehető legjobbat hozd ki magadból, első lépésként érdemes kialakítani egy kreatív sarkot, egy inspirálóan ható munkaállomást otthonodban, és megfogadni néhány hasznos tanácsot!

Forrás: Instyle.hu