Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Aki nem lép időben, annál lekapcsolhatják az áramot és a gázt

Nyilatkozatot kell tenniük azoknak az ügyfeleknek, akik augusztustól nem jogosultak egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Az érintett ügyfeleknek július 1-ig kell nyilatkozniuk a felhasználási helyeik megjelölésével, hogy végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás. Amennyiben az egyetemes szolgáltatásra már nem jogosult ügyfél nem tesz nyilatkozatot, az MVM Next nem köteles az energiaellátását biztosítani – írták.

A jogosultak körét a kormány múlt héten rendeletben módosította. Ebben határozták meg azoknak a vállalkozások körét és kötelezettségeit, amelyek nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra, és erről nyilatkozniuk kell. A mikrovállalkozások továbbra is rezsicsökkentett, azaz a nem lakossági egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő áron jogosultak villamosenergiát és földgázt venni a kormányrendeletben meghatározott fogyasztásig.

A jogosulti kör változása nem érinti az eddigi lakossági ügyfeleket, így nekik nincs teendőjük. Augusztustól ugyanakkor az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállóférőhelyen élők felhasználási helyeinek ellátására az önkormányzat, az állami bérlakás, valamint a szállóférőhely üzemeltetője is lakossági fogyasztónak minősül – olvasható a közleményben.

A nyilatkozati űrlapok a kormányrendelettel együtt az MVM Next honlapjáról tölthetők le.

Forrás: Infostart.hu