Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Lehet hogy még nem regisztrált? Ismét az ügyfélkapus regisztrációról!

Már az APEH kijelölt ügyfélszolgálatain is lehet regisztrálódni az Ügyfélkapu rendszerébe, mert erre is van jogosultsága november 10-től az adóhatóságnak. Eddig csak az Okmányirodákban volt erre lehetőség, ami néha elég sok várakozást jelentett a magánszemélyeknek.
A regisztráció  lehetőségének kiterjesztése az adóhatóság részéről, az ügyfelek adókötelezettség teljesítésének a megkönnyítése volt. Nélkülözhetetlen már a regisztráció több okból is. Elsősorban az elektronikusan beküldhető bevallások, másodsorban az adófolyószámla folyamatos ellenőrzési lehetősége miatt.

Akik még nem rendelkeznek az ügyfélkapus regisztrációval, most könnyen és díjmentesen juthatnak hozzá, s azt már a regisztráció napján azonnal használhatják is. Csak személyesen intézhető el, az azonosításhoz szükséges okmányokon kívül pedig egy élő e-mail címre van szüksége a magánszemélynek az elintézéshez. Ha egy magánszemély csak a saját bevallásainak a beküldése és folyószámlája ellenőrzése miatt regisztrál, akkor nincs más feladata. De ha más cégnek vagy magánszemélynek is szándékozik, akkor változatlanul be kell adnia a 09T180-as nyomtatványt, ami bizonyítja tulajdonképpen a meghatalmazás meglétét.

A megyeszékhelyeken kívül, az alábbi budapesti helyszíneken van erre lehetőség:

1096. Bp. Vaskapu u.33-35.
1139. Bp. Petneházy u. 6-8.
1144. Bp. Gvadányi u. 69.
1132. Bp. Kresz Géza u.15.

S hogy miért hasznos még az ügyfélkapus regisztráció az adófolyószámlával kapcsolatos kötelezettségek és lehetőségek kapcsán, arra a jövő heti hírlevelünkben térünk vissza.

Forrás: adószabászat.hu