Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Ügyfélkapu-regisztráció már az APEH-nál is!

RangAdó vetélkedő fiataloknak ismét, s gyerekeink indulhatnak a rajzpályázaton is!

Az eddigieknél is több helyen lesz lehetőségünk, hogy Ügyfélkapu regisztrációt kezdeményezzünk. A korábban bevezetett új szolgáltatás annyira népszerűnek bizonyult, hogy március elejétől újabb adóhatósági ügyfélszolgálatok kapcsolódtak be a regisztrációs rendszerbe. A zökkenőmentes működés elindulása után rövid időn belül kiderült, hogy a szolgáltatás keresett és népszerű, ezért célszerű a regisztrálási lehetőség kiterjesztése.
A regisztrációs rendszer bővítésével az alábbi APEH ügyfélszolgálatokon van mód  Budapesten ügyfélkaput létesíteni:
Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon
Budapest, Vaskapu u. 33-35.
Budapest, Petneházy u. 6-8.
Budapest, Gvadányi u. 69.
Budapest, Kresz Géza u. 15.
Budapest, Kertész utca 35.

Gyermekeinknél az adóval, az adózással való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni. Az állami adóhatóság az adótudatosság fejlesztése érdekében rajzpályázatot hirdetett általános iskolásoknak. Az alkotásokat április 30-áig várja a hivatal.

Pályázni két korcsoportban lehet. 6 -10, illetve a 11-14 éves korúak alkotásait szakértő zsűri bírálja el. Az adózás világát személyes (családi?) élmény alapján vagy elképzelt módon bemutató alkotásokat tetszőleges technikával készíthetik az iskolások. Minden pályázó egy rajzot nyújthat be, amely A/3-as méretben készíthető tetszőleges színekkel és technikával.

A nyerteseket levélben értesíti az APEH, a győztes pályaművek az APEH internetes portálján is megtekinthetők lesznek május 15-től. Mindkét kategóriában az első három helyezett nagy értékű ajándékcsomagot nyer.

A részletes pályázati felhívás szövege elérhető az APEH honlapján a Gyerekeknek/fiataloknak” rovat hírei között is.
Link az oldalra: http://apeh.hu/data/cms148668/Rajzpalyazat.pdf

Az Adó  – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal minden évben megrendezi a RangAdó vetélkedő sorozatot. A vetélkedő több lépcsőből áll. A három internetes forduló után a fiatalok a regionális, valamint az országos döntőben mérhetik össze a tudásukat. Célja az adózási ismeretek bővítése és az adótudat formálása, hiszen fontos, hogy a fiatalok ne csak úgy tekintsenek az adózásra, mint szükséges rosszra, hanem tisztában legyenek annak jelentőségével is.

A vetélkedőn való részvétellel elsajátítják napjaink alapvető adózási tudnivalóit, a magyar adórendszer felépítését és működését, az adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, és még megismerkedhetnek magával az Adóhivatallal is.

Forrás: adószabászat.hu