Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Módosul a Munka törvénykönyve – itt vannak a részletek – 2022/22.

Négynapos munkahét jön Tatabánya önkormányzatánál
Novembertől április közepéig négynapos munkahetet és tízórás munkanapot vezetnek be a városházán Tatabányán az energiaárak növekedése miatt.

A többség elszálló rezsi mellett is maradna home office-ban
Nem opció, hanem elvárás ma már az otthoni munkavégzés – derül ki a 400 munkáltató körében végzett kutatásból. A munkavállalók több mint 80 százalékának elvárás a munkáltató felé, hogy biztosítsa az otthoni munkavégzés lehetőségét, a legtöbben pedig az eszköz- és a rezsitámogatást tartanák ideálisnak a foglalkoztató részéről a jelenlegi helyzetben, derült ki a MISZ Iskolaszövetkezet online kutatásából. A felmérés szerint csak körülbelül minden kilencedik válaszadónak emelkedik jelentősen a rezsije, a kitöltők zöme viszont akkor sem térne vissza az irodába, ha kiugróan emelkednének az energiaköltségei.

KSH: 497 200 forintos bruttó átlagkereset
Augusztusban 497 200 forint, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 507 000 forint volt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 342 900 forintot ért el. A bruttó átlagkereset 16,6 százalékkal, a nettó átlagkereset 17,3 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban – közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).