Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

A GINOP Plusz programon keresztül a következő időszakban összesen 450 milliárd forintot biztosítunk a vállalkozások fejlesztésére. Ebből 130 milliárd forintnyi forrás már a második negyedévtől kezdődően elérhetővé válhat, 0 százalékos célzott hitelekkel segítve a kkv szektort.

2024-ben a fő célunk, hogy helyreállítsuk a gazdasági növekedést és dinamikus, 4 százalék körüli GDP bővülést érjünk el. Ennek elérését támogatja a GINOP Plusz program, amelyen keresztül a kormány olcsó és célzott hitelekkel 450 milliárd forintot biztosít a vállalkozások fejlesztésére.

E keretből 130 milliárd forintnyi hitelprogramot indítunk. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja a kkv-k beruházásainak a támogatása, a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektethetnek be.

A hitel felhasználható új eszközök beszerzésére, így gépek, informatikai eszközök vagy megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, valamint a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére. Emellett igénybe vehetők képzési és tanácsadási szolgáltatások is. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén alkalmazható lesz. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint között lesz, amelyet a kormány 0 százalékos kamat mellett biztosít.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részletes termékleírása márciusban érkezik, a hitelkérelmeket, pályázatokat áprilistól lehet majd benyújtani az országszerte megtalálható MFB pontokon.

A második negyedévben induló KKV Technológia Plusz Hitelprogramon túlmutatóan a vállalkozások fejlesztését a harmadik és negyedik negyedévében induló, további hitelprogramok fogják segíteni.

Forrás: kormany.hu