Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Közlemény – hét új pályázat megjelenése

A GOP-2008-2.1.1/A és KMOP-2008-1.2.1/A jelű, a mikro- és kisvállalkozások technológiafejlesztésére vonatkozó konstrukció célja a növekedési potenciállal rendelkező mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül. A tervezett keretösszeg 7,4 milliárd forint a 2008. évre.

A GOP-2008-2.1.1/B és KMOP-2008-1.2.1/B jelű, a komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára címmel kiírt pályázat célja a fejlődőképes és komoly növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez; a vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez; a környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez; és a piacra jutáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztés és/vagy korszerűsítés megvalósítása. A tervezett keretösszeg 9,446 milliárd forint a 2008. évre.

A GOP-2008-2.1.1/C jelű, komplex vállalati technológiafejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben címmel kiírt pályázat célja a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelésén keresztül az innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez; a vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez; a környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz; a piacra jutáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztés és/vagy korszerűsítés megvalósítása a hátrányos helyzetű kistérségekben. A tervezett keretösszeg 6,052 milliárd forint a 2008. évre.

A GOP-2008-2.1.2/B jelű, komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben mikro-, kis- és középvállalkozások számára címmel kiírt pályázat célja a fejlődőképes és komoly növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez; vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez; környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz való hozzájárulás elősegítéséhez; piacra jutáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztés és/vagy korszerűsítés megvalósítása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A tervezett keretösszeg 3,5 milliárd forint a 2008. évre.

A GOP-2008-2.1.2/C jelű, komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben című pályázat célja a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelésén keresztül az innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez; a vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez; a környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz; a piacra jutáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztés és/vagy korszerűsítés megvalósítása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A tervezett keretösszeg 1,2 milliárd forint a 2008. évre.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Kapcsolódó dokumentumokat a www.nfu.hu/content/1144 címen találhatnak.