Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Európai Uniós támogatással megnyílt a Magyar Iparszövetség (OKISZ) Inkubátorháza

2010. szeptember 22-én megnyitotta kapuit a Magyar Iparszövetség (OKISZ) vállalkozói inkubátorháza Budapesten, mely a hazai kis- és középvállalkozások direkt és még hatékonyabb segítése mellett, a hazai foglalkoztatást elősegítő oktatás – képzés – továbbképzés területein kíván a betérőknek segítséget nyújtani.
A Magyar Iparszövetség vállalkozói inkubátorháza olyan telepszerűen létesített ipari, szolgáltató-, és kereskedelmi létesítmények együttese, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a kor színvonalán biztosítja a korszerű gyártmányok előállításához, a modern technológiák alkalmazásához nélkülözhetetlen feltételeket, valamint olyan szolgáltatásokkal, szellemi infrastruktúrával segíti a vállalkozókat, amelyek ma már nélkülözhetetlen részei a sikeres üzletvitelnek.

A létesítményt kialakítását az Európai Unió a Közép-Magyarország Operatív Program(KMOP) keretében 128,572 millió forinttal támogatta.

Az OKISZ inkubátorháza elsődlegesen az induló vállalkozások, (maximum 3 éves működési múlttal rendelkező kisebb cégek) beindulását szolgálja.
Induláskor 16 vállalkozás települt be az inkubátorházba.  A cégek az idén ingyen használhatnak bizonyos szolgáltatásokat – például az irodatechnikai szolgáltatásokat és az adózással, tb-vel kapcsolatos tanácsadást -, de később is kedvezményes díjért kaphatják meg ezeket.

Az igénybe vehető szolgáltatások között szerepel az irodák, konferencia- és oktatótermek bérlése, irodatechnikai szolgáltatások, jogi tanácsadás, jogi képviselet, innovációs szolgáltatások, megvalósíthatósági, piacfelmérő és marketing tanulmányok elkészítése, piackutatás, pályázatírás és tanácsadás, üzleti és jogi menedzsment, könyvelési szaktanácsadás.

OKISZ Inkubátorház