Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Letölthető az Új Széchenyi Terv Pályázati kézikönyve

Január 14-én új, felhasználóbarát pályázati rendszerrel elindult az Új Széchenyi Terv.Mostantól a támogatási keret teljes egésze elérhető, vagyis megszűnnek a beadási határidők okozta problémák, az automatikus támogatások széleskörű kiterjesztésével pedig számos projektgazda hamarabb kezdheti meg a munkát.

Az átlátható módon szerkesztett, közérthetően megfogalmazott új kiírások a vállalkozók igényeihez alkalmazkodnak és elektronikus úton is beadhatóak lesznek.

Az automatikus pályázatok meghirdetésének nagy előnye, hogy gyors döntést tesz lehetővé, mivel nincs értékelési szakasz az eljárásban, bár az automatikus pályázatok esetében az alkalmazási kör viszonylag kötött.
Nyilatkozatok esetében elegendő lesz egyetlen űrlapot kitölteni, melyben a pályázó vállalja, hogy a megvalósítás során a hazai és közösségi jogszabályokat betartja. A jogszabályi kört és azok a pályázóra vonatkozó kötelezettségeit a pályázati útmutató, valamint a Támogatási Szerződés általános szerződési feltételei tartalmazzák majd.
A projekt adatlapok felülvizsgálata és egyszerűsítése is megtörtént. A hatályos szabályozás e dokumentumok esetében minimális kötelező adatkört határoz meg, így a bekért információk száma a korábbiakhoz képest jelentősen csökkent. A nyilatkozatok esetében ez a változás számos, a pályázat elutasításához vezető elütési hibát is a minimálisra fogja csökkenteni.

Az induló pályázatok rövid leírását és a megújuló fejlesztéspolitikai rendszert ismertető kézikönyv az Új Széchenyi Terv  hivatalos oldaláról letölthető. >>> Pályázati kézikönyv
A kézikönyv átlátható és érthető módon foglalja össze a főbb célkitűzéseket, a pályázatokat, a támogatási rendszer kedvező változásait, a nemzeti programokat. Hasznos segítséget nyújt, alapos tájékoztatást ad a pályázáshoz a kis- és középvállalkozások számára.

Az érdeklődők egyszerűen és gyorsan kikereshetik az elérhető pályázati lehetőségeket és forrásokat.

Forrás: ujszechenyiterv.gov.hu