Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Munkajog Hírlevél 2017/18.szám

Mikor tilos a munkavállalói felmondás?
Vannak olyan esetek, amikor a törvény a munkavállaló felmondását korlátozza, vagy köti valamilyen hátrányos jogkövetkezményhez.

A belföldi kiküldetés és a napidíj
A munkavállalót belföldi kiküldetésére tekintettel költségtérítés illeti meg, melynek részletes szabályait a belföldi hivatalos kiküldetést teljesítő munkavállaló költségtérítéséről szóló 437/2015. (XII. 28.) számú kormányrendelet tartalmazza.

Az is kölcsönzés, ami nem annak látszik
Az Európai Bíróság ítélete szükségessé teheti a hazai iskola- és nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli foglalkoztatás felülvizsgálatát.

Munkaviszony és megszüntetése: Schönherr szekció a Munkajogi konferencián
A rendezvény szakmai előadóihoz első ízben csatlakozik a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkajogász delegáltja, Dr. Gera Dániel is, aki a szekció témájához kapcsolódó hozzászólásában röviden ismerteti a vezető állású munkavállalók munkaviszonyának megszüntetésével kapcsolatos speciális szabályokat és az ilyen jogviszonyok megszüntetésére vonatkozó gyakorlatot.

Egyszerűsített foglalkoztatás: itt a határidő
A gazdálkodók számára előzetes bejelentés nem jár foglalkoztatási kötelezettséggel. Az október 31-ig előzetesen bejelentett igénylésben egy tervezett számot kell leadni.