Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Munkáltatói adatkezelés – 2017/19. szám

Munkáltatói (tudatos) adatkezelés
Az Általános Adatvédelmi Rendelet 2018. május 25-éig biztosít haladékot a munkáltatóknak, hogy adatkezelési folyamataikat az új szabályozásnak megfelelően átalakítsák.

A munkaidő-beosztás, nyilvántartás, és a munkabér-elszámolás összefüggései
A munkáltató legalább egyhetes időszakra köteles megállapítani a munkaidő beosztását. Különös jelentősége van a beosztás közlésének, hiszen a munkavállalók felé a közléssel hatályosul az intézkedés.

2017. november 14-én újra MUNKAIDŐ EXPO!
Az egész napos szakmai rendezvény kifejezetten a munkaidő beosztás, munkaidőkeret, a munkaidő-nyilvántartás témájára épül, amelyről számos meghívott szakember tart előadást. Kedvezményes early bird jegyek október 20-ig!

A munkaviszony megszüntetés alapjogi összefüggései
A felmondási korlátok tekintetében nincs egységes uniós szabályozás, a munkáltatók védelmében felmondási korlátokat az irányelvek határoznak meg.

Sok hosszú hétvége lesz jövőre
Jövőre is bőven lesz hosszú hétvége, de az idén megszokottól eltérően ezek egy része kompenzálásra kerül az áthelyezett munkanapokkal.

Még a héten pályázhat – Legyen Ön az Év jogásza/csapata munkajog kategóriában!
Idén 15 kategóriában lehet pályázni a Jogászdíjra, amelyek közül Önnek kifejezetten ajánljuk az alábbiakat: Az év jogásza/csapata munkajog, ügyvéd és In-House kategóriában.

Ennyit fizet a nyugdíjas szövetkezet
Egyre nagyobb az érdeklődés a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében történő munkavégzés iránt. A kormány most pontosította a szabályozást.