Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Jár-e fizetés és táppénz a karantén alatt?

Jár-e fizetés és táppénz a karantén alatt?
A koronavírus-járvány során a munkavállaló könnyen kerülhet olyan helyzetbe, hogy amennyiben nem tud otthon dolgozni, akkor sem bérre, sem egyéb ellátásra nem lesz jogosult, így a legjobb megoldás biztosítani az otthoni munkavégzés körülményeit.

Rezsiutalvány járhat a távmunkához
Az ősszel a parlament elé kerülő, otthoni munkavégzést támogató jogszabály-módosításban, a munkabiztonsági előírások, munkahelyi balesetek definiálása kapcsán még vannak nyitott kérdések.

A veszélyhelyzet és a munkajogi eszköztár – A koronavírus járvány tanulságai
A járványhelyzet ellenére sem hagyjuk érdemi információk nélkül ügyfeleinket, amikor a távmunkára és az otthoni munkavégzésre vonatkozó új szabályozás kihirdetésre kerül. Dr. Pál Lajos szakmai házigazda vezetésével egynapos konferencia keretében ismertetjük mindazokat a tudnivalókat, amelyeket a munkajogászoknak, HR szakembereknek és személyügyi kérdésekben döntéshozóknak feltétlenül ismerniük kell ahhoz, hogy a járványhelyzet okozta munkajogi kihívásokra hatékonyan tudjanak reagálni.

Elektronikus eszközök a munkaviszonyban
Az otthoni munkavégzéshez szükséges elektronikus eszközökkel kapcsolatban fontos kérdés, ki köteles biztosítani ezeket, és az is például, hogy a munkavállaló mikor jogosult eme eszközöket a munkavégzéstől eltérő, azaz magáncélra használni.