Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Munkaszüneti napok és a munkaszüneti napok körüli munkarend 2021-ben – 2021/3

Munkaszüneti napok és a munkaszüneti napok körüli munkarend 2021-ben
A 2020-as évhez képest 2021-ben kevesebb munkaszüneti nap eredményez extra pihenőnapot a munkavállalók számára, ezért „cserébe” viszont csak egy szombati napra áthelyezett munkanappal kell számolnia a munkáltatóknak és a munkavállalóknak.
Tovább olvasom

Minimálbér 2021-ben: megjelent a rendelet, íme a részletek
A minimálbér emelkedése egyéb ellátásokat és kötelezettségeket is érint, a teljesség igénye nélkül röviden áttekintjük e változásokat is cikkünkben.
Tovább olvasom

A szabadság átvitele 2020-ról 2021-re
A munkavállalókat évenként 20 munkanap alapszabadság illeti meg. Ezen felül az életkor előrehaladtával, gyermekek születésével, bizonyos veszélyes munkakörök betöltésével, illetve megváltozott munkaképesség, fogyatékosság esetén a munkavállalót pótszabadság is megilleti. Mind az alap-, mind a pótszabadságot alapvetően az esedékesség évében kell a munkavállaló részére kiadni, azonban néhány esetben lehetőség van arra, hogy a szabadság vagy annak néhány napja átvihető legyen a következő évre.
Tovább olvasom

Meghosszabbították az ágazati bértámogatást
Eddig több mint százezezer embernek igényeltek ágazati bértámogatást, és mivel a koronavírus-járvány miatt a korlátozásokat fenn kell tartani, ezért a kormány meghosszabbította a programot március 10-éig.
Tovább olvasom

Érvénytelenség a munkaviszonyban II. rész
Cikkünkben a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának érvénytelenséggel kapcsolatos összefoglaló véleményét olvashatják.

Vissza a feladónak – a postázott munkaügyi jognyilatkozatok sorsa
Ahogyan a munkahelyen történő személyes érintkezés lehetősége szűkül, úgy kaphat egyre nagyobb jelentőséget a munkavállaló és a munkáltató közötti postai érintkezés.

Az egymást követő munkaerő-kölcsönzési szerződések
A szerző az alábbi írásában az Európai Unió Bíróságának a J. H. kontra K. G.-ügyben született ítéletét elemzi, mely az egymást követő munkaerő-kölcsönzési szerződések tárgyában született.

Nettó keresetek: az osztrák szint harmada alatt – infografika
Az euróban mért éves nettó átlagkeresetek tekintetében Magyarország továbbra is a sereghajtók közé tartozik az EU-ban, csupán két ország van mögöttünk; a magyar mutató az osztrák egyharmadát sem éri el. Az InfoTandem infografikája.