Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

GKI Hírlevél – 2021. február 15.

Februárban kissé romlott a fogyasztói bizalom
A GKI fogyasztói bizalmi index februárban, a januári 5,5 pontos emelkedést követően, annál lényegesen kisebb mértékben, 1,1 ponttal csökkent (-34,9 pontra). Ezzel áprilisi zuhanásának még 40%-át sem dolgozta le, s jóval elmarad a válság óta elért júliusi csúcsától (-26,9 pont). Az adatfelvétel módszerét kényszerűségből 2020 áprilisától júliusáig, majd 2021. januárjától ismét változtatni kellett. A személyes interjúk helyett a terepmunka ellehetetlenülése miatt újra online felmérésre kellett átállni..

Valóságos roham indulhat az otthonfelújítási ingyen milliókért – A GKI és a Masterplast 2021. januári felmérésének eredményei
Az Otthon-felújítási program kínálta lehetőségek a gyerekes családok körében hatalmas visszhangot váltottak ki. A GKI és a Masterplast közös kutatásának eredménye szerint az összes háztartás 7%-a biztosan, 17%-uk valószínűleg élne a program nyújtotta lehetőségekkel a következő két esztendőben. A kapott válaszok szerint mintegy 640 ezer család lehet érintett a következő két évben. A nagy kérdés természetesen az, hogyan fogja kiszolgálni az építési szektor ezeket az óriási igényeket, hiszen a kedvezményes áfa-kulcs visszatérése a lakásépítéseket is felpörgetheti.

A települések 3%-án 20% feletti, míg ötödén 10%-ot meghaladó volt a munkanélküliség 2020 végén
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők (korábban: regisztrált munkanélküliek) száma 290 ezer fő volt 2020 decemberében, ami a munkavállalási korú népesség 5%-a, a lakónépesség 3%-a és a gazdaságilag aktívak 6%-a.

Médiaszerepléseink:
2021. február 10.
Petz Raymund a lakásfelújítási program iránti hatalmas érdeklődésről, s az ingyenmilliók feltételeiről. Trend Fm.
2021. február 5.
Gazdasági helyzet a járvány időszakában, mi várható 2021-ben? Karsai Gábor interjúja. Centrum Tv