Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Hogy lehet dolgozni gyermeknevelési ellátások mellett? – 2021/17.

Hogyan kell szabályosan leszerelni a munkaviszonyból?
A munka törvénykönyve előírja a munkaviszonyából kilépő munkavállalónak, hogy szabályszerűen „le kell szerelnie”, azaz munkakörét az előírt rendben át kell adnia, és a munkáltatóval elszámolni. Az alábbiakban áttekintjük, mit is takar e kötelezettség, és mi történhet azzal a munkavállalóval, aki ennek nem tesz eleget.

Az ellenérték összegére vonatkozó konszenzus hiányában nincs versenytilalmi megállapodás
Egy friss bírósági ítéletben megállapításra került, hogy amennyiben a felek szerződéséből nem tűnik ki, hogy egybehangzó akaratnyilatkozattal megállapodtak a versenytilalmi korlátozás ellenértékében, versenytilalmi megállapodás nem jött létre, így arra az érvénytelenség jogkövetkezményei nem irányadóak.

Versenyképes tudás a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar szakirányú továbbképzésein!
A Miskolci Jogi Kar minden évben bővíti szakirányú továbbképzési palettáját. A 2021/22-es tanévben induló LL.M. cím használatára jogosító új posztgraduális képzés: Jogpszichológiai szakjogász
Ügyvédi továbbképzésben kreditszerző képzések is meghirdetésre kerülnek!
Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2021. szeptember 6.

Munkaügyi ellenőrzések helyett foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések
Az idei év változást hozott a munkaügyi ellenőrzés területét érintően is. A munkaügyi hatóságok szerepét a foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok vették át 2021. március elsejétől, így a munkaügyi ellenőrzés helyébe a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági ellenőrzés lépett. A munkáltatók a korábbi munkaügyi ellenőrzések helyett foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzésre számíthatnak.

Rekordot döntött a Szép-kártya
A feltöltést és a költéseket tekintve is rekord eredményeket ért ez júliusban a turizmus motorjának számító Szép-kártya – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).