Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

GKI Hírlevél – 2022. május 4.

Közgyűlést tart a GKI Zrt.
A GKI Gazdaságkutató Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2022. május 16-án (hétfőn) 10:00 órakor tartja évi rendes közgyűlését.

Tovább növelte a kereseti szakadékot a Covid járvány első éve
A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft)).

Enyhe lakossági elbizonytalanodás érezhető a lakásfelújítási tervekben – A GKI és a Masterplast 2022. áprilisi felmérésének eredményei
Az idei második negyedév elején a lakosság lakásfelújítási és -korszerűsítési tevei kissé visszaestek ugyan az első negyedévhez képest, de éves alapon még így is erősödő kilátásokról beszélhetünk – derül ki GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményeiből. E kisebb elbizonytalanodás a társasházi lakások lakói esetében érhető tetten, a családi házak tulajdonosai körében nem. A legerőteljesebb renoválási terveket most is a községekben élők fogalmazták meg.