Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Túlórapótlék munkaidőkeret alkalmazásánál – 2017/20. szám

Miért hasznos a tanulmányi szerződés?
A felek által kötött tanulmányi szerződés a munkáltató érdekeit is figyelembe véve biztosítja, hogy a munkavállaló tanulmányainak támogatása fejében azok befejezése után is fenntartsa a munkaviszonyt.

Túlórapótlék munkaidőkeret alkalmazásánál
Munkaidőkeret alkalmazása esetén könnyebbé válik a hétvégi munkavégzés előírása, szombatra és vasárnapra is osztható be rendes munkaidő.

Felmondani, azonnal!
Legtöbbször egy jobb állásajánlat miatt merül fel a kérdés, hogy a munkavállaló hogyan tud a leggyorsabban szabadulni a fennálló munkaviszonyából.

Az Alkotmánybíróság a szakszervezeti tisztségviselők visszahelyezéséről
Nem jelent alkotmányellenes megkülönböztetést, hogy a szakszervezeti tisztségviselők csak szűkebb körben kérhetik munkaviszonyuk helyreállítását, ha a munkáltató jogellenesen küldi el őket.

MUNKAIDŐ EXPO november 14-én a Boscolóban
Kifejezetten a munkaidő beosztás, munkaidőkeret, a munkaidő-nyilvántartás témájára épülő konferencia a téma szakértőivel, többek között Dr. Pál Lajos, Dr. Tass Edina, Dr. Dudás Katalin, Dr. Ember Alex. A helyek már csak limitált számban elérhetőek!

Emelnék az idénymunkások adómentes napi jövedelmét
A mezőgazdasági idénymunkások egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelmének emeléséről, valamint a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességi szabályok enyhítéséről nyújtottak be törvénymódosító javaslatot.

Választani kell a nyugdíjfolyósítás és a munkaviszonyban maradás között
A nyugdíj folyósításának átmeneti szüneteltetése az Alaptörvény XIII. cikke szerinti „tulajdon” korlátozását jelenti, amelyre csak törvényben, közérdekből és azzal arányosan van lehetőség.

2017. december 6-án MUNKAIDŐKERET SZEMINÁRIUM a BDO-ban
Előadók: Dr. Pál Lajos és Máriás Attila. Jöjjön el, konzultáljon az előadókkal és tudjon meg mindent a munkaidőkeret és az elszámolási időszak alapján történő beosztás, nyilvántartás és elszámolás szabályairól.