Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

Változik a veszélyhelyzet alatt a távmunka szabályozása – 2020/23. szám

Változik a veszélyhelyzet alatt a távmunka szabályozása
Rugalmasabbá válnak a távmunka szabályai a veszélyhezet idején – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt követően, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a távmunkáról szóló kormányrendelet, amely szerint a veszélyhelyzet időtartama alatt a munkáltatók és a munkavállalók a Munka törvénykönyve távmunkavégzésre vonatkozó előírásaitól eltérően is megállapodhatnak.

Adófizetési kedvezmény, szálláshely támogatás és bértámogatás – a gazdaságvédelmi intézkedések részletei
2020. november hónapban mentesülni lehet a szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség, a szakképzési hozzájárulás és a rehabilitációs hozzájárulás alól. A szálláshelyeknek a 2020. november 8. napjáig regisztrált foglalások után számított nettó bevétel 80%-át megtérítik, valamint a kiemelt szektorokban a munkaadó részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére ötven százalékának megfelelő összegű bártámogatás igényelhető.

Itt a kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás mintája
Letölthető a kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás formanyomtatványa – közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Jöhet az online céges karácsonyi parti
A koronavírus-járvány az élet minden területén újfajta gondolkodásmódot igényel, mert a váratlan helyzet kibillentette a cégek, szervezetek működését a megszokott mederből – hívja fel a figyelmet az INT-Solution Üzleti Tanácsadó Kft. Adó Onlinehoz eljuttatott közleménye.

Nő a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási támogatása
Kétmilliárd forinttal emeli a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatási keretösszegét a kormányzat.

Gyorsítósávon – milyen munkaügyi pereket tárgyal a bíróság soron kívül?
A soron kívül történő ügyintézés egyfelől nagyon kedvező kimenettel, a per rövid időn belül való lezárásával kecsegtet, azonban ilyenkor azzal kell számolni, hogy nemcsak a bíróságnak, hanem a feleknek és jogi képviselőiknek is rendkívül rövid határidők fognak rendelkezésre állni az egyes percselekményekre.