Csongrád-Csanád Vármegyei Iparszövetség

A foglalkoztatási formától is függ a diákmunka keresete – 2024/12.

Vegyes képet mutat a középkorúak keresetének alakulása
Vegyes képet mutat a bevételek alakulása a 30-59 éves korosztályban: a válaszadók 52 százaléka növekedésről számolt be, közel 35 százalékuknál nem történt változás, 13 százalékuknak pedig kevesebb jutott az elmúlt egy év során – áll a K&H biztos jövő felmérésében.

Szavazás vagy munka? – a választásokon való részvétel munkahelyi lehetővé tétele
2024. június 9-én Magyarország választópolgárai ismét a szavazóurnákhoz járulhatnak. A választások napja – ahogyan azt a választási eljárásról szóló törvény (Ve.) előírja – vasárnapra esik, ezért a legtöbb munkavállaló számára nem jelent nehézséget, hogy pihenőnapján gyakorolja választójogát. Nem mindenkinek adatik azonban meg a munkamentes vasárnap, ezért azoknak, akiknek vasárnapra is be van osztva munkaidejük, fejtörést okozhat, miként járulhatnak az urnákhoz. A Munka törvénykönyve 2022. július 26. napjától hatályos rendelkezése segítséget jelenthet abban, hogy a munkavállaló a munkahelyi kötelezettségei mellett a választásokra is eljusson.

Emelte a minimálbért a román kormány
A román kormány 12 százalékkal megemelte a minimálbért csütörtöki ülésén – írja az Agerpres. Ez idén a második minimálbér-emelés.